pannacotta med lakritsmarinerade bär, mums!
Ingredienser
Pannacotta
2.5 dl vispgrädde
5 dl mjölk
1 st färsk vaniljstång
3 msk strösocker
5 st gelatinblad
250 g mascarponeost (1 burk)
Marinerade bär
1 st lakritsstång (eller koncentrerat lakritsextrakt)
5 dl strösocker
2.5 dl vatten
2 l färska bär (jordgubbar, hallon, vinbär, krusbär, björnbär)
Gör så här
1. Pannacotta
Sjud grädde, mjölk och strösocker med frön från en urskrapad vaniljstång i cirka 20 minuter (stången kan också koka med).
2. Tag av kastrullen från värmen och ta upp stången om du kokat med den.
3. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i cirka 3 minuter.
4. Krama ur vätskan ur gelatinet och smält ner bladen i den varma gräddmjölken.
5. Vispa ner mascarponeosten.
6. Fyll upp pannacottasmeten i glas och kyl dem tills pannacottan stelnat helt, minst 5-6 timmar. Gärna över natten.
7. Marinerade bär
Blanda lakrits, socker och vatten tills sockret löst sig.
8. Häll över bären och låt marinera.
9. Servera pannacottan tillsammans med de marinerade bären.
/julia