pannacotta med lakritsmarinerade bär, mums!

Datum:  2012-03-05   Klockslag:  20:07:47 Postat i: Efterrätt/Dessert  Kommentera här (0)

Ingredienser

Pannacotta
2.5 dl vispgrädde
5 dl mjölk
1 st färsk vaniljstång
3 msk strösocker
5 st gelatinblad
250 g mascarponeost (1 burk)

Marinerade bär
1 st lakritsstång (eller koncentrerat lakritsextrakt)
5 dl strösocker
2.5 dl vatten
2 l färska bär (jordgubbar, hallon, vinbär, krusbär, björnbär)

Gör så här

1. Pannacotta
Sjud grädde, mjölk och strösocker med frön från en urskrapad vaniljstång i cirka 20 minuter (stången kan också koka med).

2. Tag av kastrullen från värmen och ta upp stången om du kokat med den.

3. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i cirka 3 minuter.

4. Krama ur vätskan ur gelatinet och smält ner bladen i den varma gräddmjölken.

5. Vispa ner mascarponeosten.

6. Fyll upp pannacottasmeten i glas och kyl dem tills pannacottan stelnat helt, minst 5-6 timmar. Gärna över natten.

7. Marinerade bär
Blanda lakrits, socker och vatten tills sockret löst sig.

8. Häll över bären och låt marinera.

9. Servera pannacottan tillsammans med de marinerade bären.

/julia


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0