Smulpaj med rabarber och jordgubbar
Datum: 2012-03-13 Klockslag: 20:59:48
Postat i: Efterrätt/Dessert
Kommentera här (0)
Idag ville pappa att jag skulle göra någon efterrätt, och eftersom båda var sugna på smulpaj så fick det bli det också. Vi tog det vi hade i frysen och resultatet blev en rabarber & jordgubbspaj. Vart förvånad över hur gott det blev, och denna paj kommer med säkerhet tillagas fler gånger här hemma!
Snabbt och enkelt recept!
Vi använde en ganska stor form, ca 20x30.
Smuldeg:
5 dl mjöl
250 g rumsvarmt smör
3 msk socker
Fyllning:
ca 1 liter skivad fryst rabarber
ca 1 liter frysta jordgubbar
2½- 3dl socker
ca 3-3½ msk potatismjöl
(Här kan man variera lite själv, och man kan självklart använda de frukt eller bär som man har hemma! Sockermängden varierar beroende på syran i frukten/bären).
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg ingredienserna till smuldegen i en bunke. Smula sönder smöret med hjälp av fingertopparna.
Häll i fyllningen i en ugnssäker form och strö över smuldegen.
Grädda i mitten av ugnen i 25-30 min, eller tills den fått färg.
Servera med grädde, vaniljsås eller glass.
Lycka till!
/Emelie
Kommentarer
Trackback