Toscatårta
Datum: 2012-03-16 Klockslag: 16:40:51
Postat i: Bullar och fikabröd
Kommentera här (0)
Antal port: 10
Tid: 55min
Ingredienser:
2 st ägg
2 dl socker
50 g smör
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl grädde
Glasyr:
50 g smör
0.75 dl strösocker
50 g mandelspån
1 msk mjölk
1 msk vetemjöl
2 dl socker
50 g smör
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl grädde
Glasyr:
50 g smör
0.75 dl strösocker
50 g mandelspån
1 msk mjölk
1 msk vetemjöl
Gör så Här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter.
2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt det smälta smöret.
3. Blanda vetemjölet med bakpulvret och rör ner. Häll i grädden och rör till en smidig smet.
4. Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i crika 25 minuter.
5. Gör glasyren under tiden: Blanda alla ingredienser till glasyren i en kastrull. Smält på svag värme någon minut så att allt blandar sig.
6. Bred glasyren över tårtan efter att den gräddats. Låt den grädda ytterligare cirka 20 minuter tills den har fått fin färg.
/Emelie
Kommentarer
Trackback