Varm choklad- och hallonbakelse med vaniljglass
Datum: 2012-03-07 Klockslag: 20:12:24
Postat i: Tårtor och bakelser
Kommentera här (0)
Underbar bakelse som är god till kaffet!!
Ingredienser:
150 g mörk kvalitets choklad 70%
150 g smör
2.5 dl vetemjöl
1.5 dl socker
3 äggulor
3 hela ägg
2 msk marsalavin
1 ask färska hallon
1 lit vaniljglass
Muffinsformar i aluminium eller teflon
Smör och kokosflingor till smörjning
150 g smör
2.5 dl vetemjöl
1.5 dl socker
3 äggulor
3 hela ägg
2 msk marsalavin
1 ask färska hallon
1 lit vaniljglass
Muffinsformar i aluminium eller teflon
Smör och kokosflingor till smörjning
Gör så Här:
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
2. Pensla formarna med smält smör och klä dem med kokos, slå ut överflödig kokos.
3. Smält chokladen och smöret i vattenbad.
4. Blanda socker, ägg och marsala och rör ner det i chokladsmeten.
5. Sikta mjölet och vänd ner det i smeten.
6. Skeda upp smeten i formarna och tryck i tre färska hallon i varje form.
7. Gräddas i 175 grader ca 7-10 minuter i varmlufts ugn.
8. Skär med en kniv runt kanten på formen och stjälp upp dem på tallriken. De skall vara flytande (ogräddade) i mitten. Man ser att de är klara när kanterna börjat bli torra.
9. Servera med mjuk vaniljglass.
/Emelie
Kommentarer
Trackback